v/ kuglepennesamler Knud Nielsen

Når en hobby griber --------

5. april 2012

Når en hobby griber om sig

Det begyndte med et par flotte kuglepenne i en skuffe. Nu har Kristian Vestergård mere end 85.000 hængende i et værelse

"Jeg ved præcis, hvor mange kuglepenne, jeg har. For jeg tæller dem hvert år mellem jul og nytår," siger Kristian Vestergård.

Hans helt specielle hobby omfatter i dag mere end 85.000 kuglepenne med reklame eller firmalogo på. Kuglepennene organiserer han på tavler i et værelse i villaen, hvor han og fru Ruth bor.

"Ellers kan jeg jo ikke finde de enkelte, når jeg skal ud og bytte i vinterhalvåret," forklarer 65-årige Kristian Vestergård, der gennem et par årtier var ansat ved Magasin du Nord i Aarhus, men sluttede sit erhvervsliv som nattevægter.

Det var i Magasin samlerinteressen begyndte.

 

Sikke en flot kuglepen

"Jeg var i Mad og Vin-afdelingen dengang i 70erne. I min skuffe lå et par flotte kuglepenne, som jeg så tog med hjem. Da mine kolleger så min interesse, begyndte de at levere flere eksemplarer til mig," siger Kristian Vestergård.

Siden hen er samlingen vokset støt og er måske Danmarks største samling af kuglepenne i dag. Det er blevet til mellem seks og otte nye kuglepenne hver dag året rundt i snart 35 år.

"Når der kom en rejsende ind og ville sælge noget, sagde jeg til ham: "Du må slippe din kuglepen, hvis vi skal handle." Som regel ville de jo gerne aflevere deres reklamekuglepen."


Kristian har også været på lokal tv klik på linket og se:    http://www.tv2oj.dk/arkiv/2012/4/6?video_id=26731&autoplay=1