v/ kuglepennesamler Knud Nielsen

En berømt

En berømt dansker............

En kuglepen er en kuglepen vil de fleste nok mene, men det er det ikke der findes mange forskellige slags, og en af de mest populære er PÆREDANSK, du kender den allerede, du har set den i mange forskellige udgaver bl.a. den unge dame der langsomt smider tøjet, og igen tager det på når man vender kuglepennen, skibet der stille flyder frem og tilbage o.s.v det er den såkaldte Floating Action pen. i daglig tale Floaty pen.
Det hele startede sidst i 1940erne da Bagermester Peder Eskesen fandt på at komme en flydende væske i en gennemsigtig beholder.
Så i 1950 fik Peder Eskesen sin første store opgave fra olieselskabet ESSO, motivet var en olietønde med logo som flød frem og tilbage i plastrøret.
Dette var gennembrudet for Peder Eskesen han udtog patent på sin store opfindelse, som gik sin sejersgang over hele verden.
Patentet er for længst udløbet, og nu afdøde opfinders firma ESKESEN A/S har langt den største del af verdensmarkedet.
Den er set i flere efterligninger, men der er kun en Floating Action (flyder) og den er fra ESKESEN A/S.
Førhen foregik alt i hånden, men for at udvikle og følge med tiden har man med flere af processerne taget de mere moderne ting som edb i brug.
Der er to ting ESKESEN A/S udskiller sig væsentlig fra sine konkurrenter, den fotografiske proces og den olie der påfyldes kuglepennene, det er nemlig i de to processer, hele hemmeligheden ligger.
Men besøg siden klik dig ind på www.ESKESEN.com, og se den forunderlige verden med de mange forskellige kuglepenne.